Σουπερμάρκετ χωρίς ταμείο από την Amazon

41179600 - staying connected. happy young man looking at his mobile phone and smiling while his colleagues working in the background

Από την Δευτέρα 22 Ιανουαρίου, η Amazon ξεκίνησε την λειτουργία καταστήματος στο οποίο οι πελάτες θα μπορούν να περνούν ότι επιθυμούν από τα ράφια και να φεύγουν χωρίς να περάσουν από το ταμείο. Οι κάμερες καταγράφουν κάθε κίνησή των πελατών και τους χρεώνουν αυτόματα στην ηλεκτρονική πιστωτική τους κάρτα την ώρα που αυτοί βγαίνουν από το κατάστημα.

Το αυτοματοποιημένο κατάστημα Amazon Go, άνοιξε τις πόρτες του για το κοινό μετά από μια περίοδο δοκιμαστικής λειτουργίας με τη συμμετοχή εργαζομένων της εταιρίας. Το σύστημα διαχείρισης του καταστήματος ξέρει πότε ο πελάτης παίρνει ένα προϊόν από το ράφι και πότε το βάζει πίσω στην περίπτωση που αλλάξει γνώμη. Επίσης, τα ράφια είναι εφοδιασμένα με ειδικές αυτόματες ζυγαριές που ζυγίζουν τα είδη με ακρίβεια. Μοναδική προϋπόθεση εκ μέρους του πελάτη για την πραγματοποίηση αγορών από το Amazon Go είναι να εγκαταστήσει στο κινητό του την σχετική εφαρμογή.

Το Amazon Go αποτελεί την υλοποίηση σε απόλυτο βαθμό της έννοιας του “Μεγάλου Αδελφού” αφού οι κάμερες και οι αισθητήρες του καταγράφουν με ακρίβεια όλες τις κινήσεις των ανθρώπων από την στιγμή που μπαίνουν ως και την ώρα που βγαίνουν από αυτό.