Η αληθινή ιστορία της περιοχής 51

Είναι από τις λίγες περιοχές του πλανήτη που έχουν γίνει τόσες πολλές αναφορές σε αυτήν και μάλιστα με τόσο αντιφατικό περιεχόμενο ως προς το τι πραγματικά συντελείται στο μέρος αυτό. Άλλοι υποστηρίζουν ότι εκεί φυλάσσονται από την αμερικανική κυβέρνηση ιπτάμενοι δίσκοι και σώματα εξωγήινων, άλλοι αμφισβητούν ακόμα και την ύπαρξη της.

Τι πραγματικά συμβαίνει στα αλήθεια; Υπάρχει η περιοχή αυτή ή είναι γέννημα τις φαντασίας των συνωμοσιολόγων;

Η αλήθεια είναι ότι ο πραγματικό σκοπός της ύπαρξης της δεν έχει καμία σχέση με ΑΤΙΑ και εξωγήινους. Η βάση άρχισε κα κατασκευάζεται τη δεκαετία του 1950 από την CIA προκειμένου να δημιουργηθεί ένα ορμητήριο από όπου θα μπορούσαν να εξαπολύονται απόρρητες αποστολές μακριά από το αδιάκριτο βλέμμα της Σοβιετικής Ένωσης που την εποχή ήταν ο μεγαλύτερος εχθρός των ΗΠΑ.

Η τοποθεσία επιλέχθηκε γιατί βρισκόταν μακριά από οικισμούς και περιβάλλονταν τριγύρω από ψηλά βουνά που πρόσφεραν απομόνωση και ασφάλεια. Οι εργαζόμενοι σε αυτή είχαν εντολή να κρατήσουν μυστικό το μέρος που εργάζονταν ακόμα και από τις ίδιες τις οικογένειες τους. Όσο για το όνομα που της δόθηκε, ονομάστηκε έτσι, γιατί απλά βρισκόταν στο τετράγωνο 51 του χάρτη.

null

Μια από τις πρώτες επιχειρήσεις που άρχισαν να υλοποιούνται στην βάση ήταν το πρόγραμμα Mogul που αφορούσε την αποστολή σε μεγάλο ύψος αερόστατων με ειδικό εξοπλισμό προκειμένου να γίνει καταγραφή των πυρηνικών δοκιμών που πραγματοποιούσαν οι Σοβιετικοί.

Στην αρχή η βάση είχε περιορισμένες υποδομές και οι περισσότεροι εργαζόμενοι έμεναν σε τροχόσπιτα όμως με την πάροδο των ετών και όσο πλήθαιναν οι δραστηριότητες ξεκίνησαν να χτίζονται περισσότερα κτίρια και η βάση άρχισε να επεκτείνεται σε μεγαλύτερη έκταση. Δεύτερος σημαντικός σταθμός στην ιστορία της ήταν όταν ξεκίνησαν οι αποστολές των αεροσκαφών U2 τα οποία πραγματοποιούσαν πτήσεις σε πολύ μεγάλο ύψος πάνω από την Ρωσία για αεροφωτογραφίσεις. Η τεχνολογία των δορυφόρων δεν είχε ακόμα αναπτυχθεί και ο μόνος τρόπος για να κατασκοπεύουν αποτελεσματικά τους Σοβιετικούς ήταν μέσω αυτών των μυστικών υπερπτήσεων.

null

Έτσι, άρχισε να γεννιέται το φαινόμενο των Αγνώστου Ταυτότητας Ιπτάμενων Αντικειμένων που άρχισαν να παρατηρούνται στους ουρανούς. Στην πραγματικότητα ήταν απόρρητες πτήσεις που πραγματοποιούνταν σε ύψος πολύ πάνω από το ύψος των πολιτικών αερογραμμών. Δεν υπήρχε σχέδιο πτήσης και η ύπαρξη τους διαψεύδονταν κατηγορηματικά από τις επίσημες αρχές. Με το πέρας των δεκαετιών τα U2 αντικαταστάθηκα από τα πιο εξελιγμένα SR-71 Blackbird.

null

Επίσης, στην περιοχή 51 έγιναν και τα πρώτα πειράματα σχετικά με την τεχνολογία Stealth για αεροσκάφη που δεν θα ανιχνεύονταν από τα ραντάρ. Καθώς και οι μυστικές πτήσεις Σοβιετικών αεροσκαφών που περιήλθαν στην κατοχή των Αμερικανών για να μελετηθεί ο τρόπος κατασκευής τους.

Η περιοχή ήταν διαρκώς καλυμμένη από ένα τεράστιο πέπλο μυστηρίου και οι επίσημες αρχές διέψευδαν την ύπαρξη της. Αυτό με τη σειρά του έδωσε τροφή σε κάθε είδους συνωμοσιολόγους ώστε να πλάθουν θεωρίες για UFO και εξωγήινους. Κάτι που βόλευε και τους ιθύνοντες καθώς έτσι καλύπτονταν οι πραγματικές δραστηριότητες που συντελούνταν στην βάση. Μόνο μετά από μεγάλη πίεση οι αρχές επιβεβαίωσαν την ύπαρξη της το 2003.

Ακόμα και σήμερα όμως ελάχιστοι γνωρίζουν τι πραγματικά συμβαίνει στο εσωτερικό της και ποιες νέες τεχνολογίες αναπτύσσονται εκεί και ίσως δεν μάθουμε για αυτές ποτέ. Μπορεί να τις δούμε να εμφανίζονται μερικές δεκαετίες αργότερα.