Πετρέλαιο απο λύματα

oil

Μια τεχνολογία που υπόσχεται την μετατροπή των λυμάτων σε αργό πετρέλαιο ανακοίνωσε ότι ανέπτυξε το Εθνικό Εργαστήριο Pacific Northwest των ΗΠΑ. Η νέα τεχνολογία αντιγράφει τις φυσικές διαδικασίες μετατροπής των οργανικών ενώσεων σε υδρογονάνθρακες.

Η διαδικασία ονομάζεται υδροθερμική υγροποίηση και στην πραγματικότητα μιμείται τις γεωλογικές διαδικασίες δημιουργίας του αργού πετρελαίου. Η λυματολάσπη μετά το πέρασμα από τις εγκαταστάσεις βιολογικού καθαρισμού υποβάλλεται σε πίεση 210 κιλών ανά τετραγωνικό μέτρο και στην συνέχεια θερμαίνεται ως τους 349 βαθμών Κελσίου.

Μόνο οι εγκαταστάσεις βιολογικού καθαρισμού των ΗΠΑ επεξεργάζονται κάθε χρόνο 129 εκατομμύρια τόνους λυμάτων, μια ποσότητα δηλαδή που θα μπορούσε να αποδώσει 30 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου ανά έτος. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι η νέα τεχνολογία καταργεί την ανάγκη για επεξεργασία, μεταφορά και μόνιμη αποθήκευση της λυματολάσπης καθώς τα λιγοστά στερεά υπολείμματα μπορούν να αξιοποιηθούν για την δημιουργία λιπασμάτων.